Select Page

20 dissenyadors i il·lustradors de Gandia exposen a la Sala Coll Alas seua visió sobre la crisi del Coronavirus 


· Diana Morant: “La cultura també és un eix vertebrador de la reactivació de la felicitat i de la recuperació econòmica d’una ciutat”

· Nahuel González: “”Amb aquesta mostra el sector del disseny gràfic ens mostra les dificultats que ha travessat la societat”

Gandia, 4 de juny 2020.- L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, acompanyada pel regidor delegat de Cultura, Nahuel González, Lluís Romero i Amanda Cerdà, comissaris de la mostra, i altres membres de la corporació municipal, va participar ahir en l’acte d’obertura de l’exposició “Coronacrisis i cultura: propostes de creadors de Gandia “que estarà oberta al públic a la Sala Coll Alas fins al pròxim 25 de juliol.

La mostra recull peces de vint dissenyadors i il·lustradors locals que han volgut interpretar des de l’àmbit local els problemes globals de la humanitat que es van veure incrementats a causa de la pandèmia i que tan durament van colpejar al sector del disseny gràfic.
Per això, cada un dels participants van partir d’una paraula, d’un element relacionat amb la crisi o les diverses crisis que patim que van transformar en un element visual, en aquest cas un cartell.

Durant l’acte d’obertura, Diana Morant va voler incidir en la suma de diferents talents que engloba la mostra. “Una suma que permetrà que la ciutadania en general descobrisca la qualitat artística existent a la ciutat. Aquesta és una gran exposició que complementa la de la Casa de la Marquesa i que interpreta, des de diferents àmbits, la crisi sense precedents que ha provocat la pandèmia del Covid-19 amb els seus problemes globals, i on el seu sector ha estat especialment castigat” i ha afegit que “La mostra ens ha de fer pensar a totes i tots en el fet que, en temps de pandèmia, els artistes s’esforcen a tractar de crear coses noves per reactivar la nostra ànima. Des de les institucions públiques (i també des de l’àmbit privat) hem d’apostar més que mai per l’art; per la nostra cultura; i ajudar els creadors. Perquè el virus també es combat amb art i cultura”.


Per finalitzar, l’alcaldessa ha afirmat que “la cultura també és un eix vertebrador de la reactivació de la felicitat i de la recuperació econòmica d’una ciutat. I més d’una ciutat com Gandia, primera capital Cultural Valenciana de la història i una ciutat de referència en l’àmbit cultural del territori valencià”.

Per la seua banda, Nahuel González ha destacat la importància de la mostra i la posada en marxa de la borsa de dissenyadors locals. Una iniciativa municipal coordinada pel Consell de Reactivació Cultural dirigida a reactivar el sector després de la pandèmia. “Amb aquesta mostra el sector del disseny gràfic ens mostra les dificultats que ha travessat la societat i com sectors com els sanitaris o la cultura han estat reivindicats per la seua importància. Esperem que la ciutadania acudisca a la Sala Coll Alas a gaudir d’aquesta mostra”.

Artistes que han participat en la mostra
Sergio Terrones, Alberto Nieto, Ferran Mascarell, Pako Martínez (Maldecap), Bor Mañó, Vicent Faus, Daniel González, Ana Sentieri, Isabel Couchad, Margarida Riggio, Germán Gerengo, Anna Gisbert, Cristina Jordà, Vir Palmera, Candela Bohigues, Luis Muñoz , Claudia Morant, Beatriz Barragán, Tetyana Karaban, José Ramón Borrás, Gemma Moltó, Vicent Gisbert, Tonet Durà, Eva Nieto i Eloi Àngel.