Select Page

El regidor delegat de Cultura, Nahuel González, acompanyat de la comissària, Carme Jorques i Aracil, ha presentat aquest matí l’exposició “25 vacances a Ovidi Montllor”, que s’obri el divendres 11 de setembre, a les 19.30 h, a la Sala municipal d’exposicions Coll Alas de Gandia. S’hi podrà visitaré fins al 18 d’octubre, en horari de 10.30 a 13.30 h  i 17.30 a 20.30 h. Està organitzada pel departament de Cultura i la Càtedra Antoni Miró.

“Ara que fa 25 anys que Ovidi ens va deixar per fer vacances, un grup d’artistes plàstics del seu entorn estimat li reten homenatge amb obres inspirades en la seua trajectòria vital i artística. L’Ovidi poeta, actor, artista, és i serà una lliçó i un exemple permanent, com a persona i com a creador, una presència sempre reconfortant, una referència excepcional. Ovidi Montllor estimava la vida i reivindicava en les seues lletres que “en la vida tot és possible si l’actitud d’un mateix és positiva”. És curiós que en aquests temps de pandèmia les seues paraules són un alè per a afrontar amb força i energia les dificultats a les quals ens enfrontem dia a dia. Amb aquesta mostra demostrem una vegada més que la #CulturaSegura és possible”, ha explicat González

Hi exposen 25 artistes: 12 dones i 12 homes i un grup, emergents o de llarga trajectòria, d’estils diferents, però tots vinculats de diverses maneres amb Alcoi i l’Ovidi. Quatre dones i quatre homes (Neus Bou, Carme Jorques, Fuencisla Francés, Amèlia Masanet, Azorín, Castejón, Artur Heras i el seu amic de l’ànima Antoni Miró) ens presenten obres on podem trobar l’actitud combativa, inconformista, però sobretot, la certesa que el seu llegat profund impregna els artistes i el seu art i és a través de l’art on la tendresa, la sensibilitat, es converteixen en una arma de construcció i reflexió.

Així, 25 és només simbòlic, en consonància amb els vint-i-cinc anys de vacances de l’Ovidi, “però podríem ser centenars i magnífics. Avui, per Ovidi, fem festa, ens reunim, parlem d’Art, d’ideals impossibles o no, i amb eixa l’actitud, que era la seua, llegirem poemes, pintarem, cantarem, “i serem aquí, tossudament alçats” des de l’Art, per gaudir, contra les injustícies i perquè volem”.

La mostra col·lectiva es va inaugurar a la localitat natal de l’Ovidi, Alcoi, el 6 de febrer d’enguany. I a la nostra ciutat s’estrena com a itinerant, iniciant el seu periple per les Comarques Centrals Valencianes.