Select Page

28 artistes i 12 escriptores participen en l’edició d’enguany de Donart

· La present edició compta amb cinc localitzacions i exposa disciplines diferents com la fotografia, la pintura, l’escultura, poesia, escriptura i instal·lacions artístiques

Gandia, 5 de març 2020.- 
L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant; acompanyada del regidor delegat de Cultura, Nahuel González; la regidora delegada de l’Àrea d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives, Juana Navarro; la directora de Palau Ducal dels Borja de Gandia, Balbina Sendra; i Adriana Serlik, escriptora, poeta i comissària de l’exposició, han presentat aquest matí al pati d’armes de Palau Ducal una nova edició de Donart.

Tal com s’ha explicat durant la presentació, la mostra tindrà aquest any cinc escenaris (Palau Ducal, Casa de la Marquesa, Sala Coll Alas, passeig Germanies i el hall de l’Ajuntament de Gandia), comptarà amb disciplines diferents com la fotografia, la pintura, l’escultura, poesia, escriptura i instal·lacions artístiques on participen 28 artistes i 12 escriptores.

Diana Morant ha destacat que Donart és un projecte relacionat amb el Dia de la Dona i que ha suposat una revolució artística per a les dones de Gandia i la comarca. “És una exposició molt treballada, amb una riquesa artística indubtable que a més té un vessant social“.

L’alcaldessa va voler agrair a la impulsora del projecte Adriana Serlik i s’ha referit a ella com “un element clau perquè aquesta exposició siga una realitat. Ella és una artista que ha patit les desigualtats provocades per qüestions polítiques, de procedència o de gènere. Gandia és la seua ciutat i no sempre va ser així. Ella ha sabut canalitzar totes aquestes desigualtats a través de l’art fins a cristal·litzar en molts projectes culturals entre els quals destaca Donart. Un espai on també tenen el seu lloc, artistes i escriptores novells”,
Per finalitzar la seua intervenció, Morant va aplaudir a Serlik per la iniciativa va agrair a les artistes i escriptores la col·laboració en l’exposició i va convidar a la ciutadania a visitar la mostra.

Per la seua banda, Nahuel González va incidir en la idea que aquesta mostra interdisciplinària on es combinen les expressions artístiques per demostrar que hi ha “molt talent i que el nivell cultural de Gandia i la comarca és molt bo. Hem de felicitar-nos per ser capaços d’ampliar espais per donar més visibilitat a la mostra” i afegia que “hem d’agrair a Adriana el seu treball perquè una exposició com aquesta és molt difícil que vega la llum i fer-ho en temps de pandèmia ho és més encara” “Queda pendent haver organitzat una obertura amb totes les artistes, però la situació sanitària ho ha impedit“.


Balbina Sendra ha explicat que durant el mes de març al Palau Ducal sempre ha volgut donar visibilitat a la dona i per això era imprescindible tornar a participar en el projecte de Donart. “Aquest any hi ha hagut moltes dificultats. Les mostra de l’any passat va quedar en suspens a causa de la pandèmia, però vam poder allargar en el temps. Esperem que la gent vinga a visitar el Palau i gaudisca de l’exposició i el tot el que hem d’oferir” “Aquesta mostra és molt important per a visibilitzar tots els problemes que encara tenim les dones i Donart és una d’aquestes iniciatives que ho fa“.

Finalment, Adriana Serlik va recordar que es tracta de la VII edició i que té un important vessant d’homenatge cap a les artistes que han participat en la mostra i a totes les dones periodistes que durant el confinament “ens han donat forces per seguir endavant. Les periodistes són les veus de Gandia i amb aquesta mostra hem volgut també homenatjar totes les dones que lluiten per tirar endavant, sense parar i fent coses” “És fonamental que sapiguem que hi ha moltes dones que travessen situacions difícils, que hi ha moltes dones que pateixen l’assetjament i el maltractament“.