Select Page

La Dansa inaugura “Cultura viva”, la nova iniciativa de reactivació cultural de Gandia

  • A proposta del Consell de reactivació cultural de Gandia, nascut arran de la crisi de la Covid-19, amb representació dels sectors culturals de la ciutat i els grups polítics municipals. 
  • Cada 2 mesos es llançarà un vídeo dedicat a una disciplina artística de la ciutat. En aquest cas, a la dansa, dirigit i produït per Jordi Estevan i Julián López. Sota la coreografia i direcció artística de Sonsoles Borja, hi participen els ballarins professionals amb projecció internacional: Eila Valls, Lorena Borja i Daniel Doménech. A més de l’alumnat de nivell superior del Taller de Dansa Sonsoles Borja: Adriana Bataller, Carmela Codorniu, Marta Lorente, Silvia Martí i Borja Martínez. 
  • El vídeo es va rodar durant tres dies a llocs emblemàtics de la ciutat, com ara la platja Nord, l’Auir, la Marjal, el Palau Ducal dels Borja o el Teatre Serrano. 
  • Cal recordar, que el departament de Cultura té en marxa també una línia d’ajudes directes de 300.000 € al sector o una borsa d’artistes locals. I des de l’inici de la pandèmia va mostrar el seu compromís de no cancel·lar, sinó ajornar, els actes previstos, garantint una cultura segura sense agreujar la situació d’un dels sectors més castigats per aquesta crisi.    
  • Nahuel González: “La cultura a Gandia és un bé de primera necessitat i cal donar-li suport i reivindicar-lo, ara més que mai. Gandia és un referent i cal mostrar-ho. D’altra banda, anem a continuar programant cultura a Gandia amb la màxima seguretat possible”.

Gandia, a 2 de novembre de 2020.- El regidor delegat de Cultura, Nahuel González, acompanyat de la ballarina, professora i coreògrafa, Sonsoles Borja, ha presentat aquest matí una nova iniciativa nascuda del Consell de reactivació cultural de Gandia, de recent creació, i integrat  per agents culturals de les principals disciplines artístiques i representants de tots els grups municipals. 

Es tracta de “Cultura viva”, una sèrie de vídeos que es llançaran cada dos mesos a través de les xarxes socials i els mitjans de comunicació per posar en valor cadascuna de les disciplines. Així, el primer vídeo ret un homenatge a la dansa, produït i dirigit per Jordi Estevan i Julián López. Sonsoles Borja és la responsable de la coreografia i direcció artística. El vídeo es va rodar durant tres dies a llocs emblemàtics de la ciutat, com ara la platja Nord, l’Auir, la Marjal, el Palau Ducal dels Borja o el Teatre Serrano. 

Hi van participar els ballarins professionals amb projecció internacional: Eila Valls, Lorena Borja i Daniel Doménech. A més de l’alumnat de nivell superior del Taller de Dansa Sonsoles Borja: Adriana Bataller, Carmela Codorniu, Marta Lorente, Silvia Martí i Borja Martínez. 

“La cultura a Gandia és un bé de primera necessitat i cal donar-li suport i reivindicar-lo, ara més que mai. Gandia és un referent i cal mostrar-ho. D’altra banda, anem a continuar programant cultura a Gandia amb la màxima seguretat possible”. González ha agraït la col·laboració del regidor de Ciudadanos a l’Ajuntament, Pascal Renolt, un dels impulsors de la proposta; de Sonsoles Borja i de les ballarines i els ballarins que hi han actuat sota la seua direcció. 

El següent vídeo de “Cultura Viva” estarà dedicat a les arts escèniques.  

D’altra banda, cal recordar que el departament de Cultura té en marxa també una línia d’ajudes directes de 300.000 € al sector o una borsa d’artistes locals. I des de l’inici de la pandèmia va mostrar el seu compromís de no cancel·lar, sinó ajornar, els actes previstos, garantint d’aquesta forma una cultura segura sense agreujar la situació d’un dels sectors més castigats per aquesta crisi.