Select Page

El Cinema Solidari d’Estiu crea un circuït amb 18 pel·lícules diferents per tots els barris de Gandia

  • De dimarts a divendres, del 16 de juliol al 19 d’agost, a les 22 hores, a les principals places dels districtes, s’hi projectaran films de qualitat, amb diversitat de gèneres, públics i contingut social. 

  • L’accés és gratuït, però té un caràcter solidari i es poden aportar aliments no peribles (llegums, arròs, pasta, oli, etc.) per a ajudar Cáritas Gandia.

  • S’hi garantiran les mesures de seguretat sanitària front la Covid-19, amb separació i desinfecció de cadires i taules. 

  • Nahuel González, regidor de Cultura i Polítiques amb la Ciutadania: “Una programació extensa de cinema de qualitat, gratuït, solidari i compromés per a tots els barris… Demanem responsabilitat social a la ciutadania perquè l’emergència sanitària no afecte la reactivació cultural de la ciutat”.

Gandia, a 26 de juny de 2020.- El regidor de Cultura, Nahuel González, acompanyat del director general de Participació Ciutadana, Juanjo Giner, i del director de Cáritas Gandia, Eduardo Mahiques, han presentat aquest migdia una nova edició del programa Cinema Solidari d’Estiu als barris. Tindrà lloc del 16 de juliol al 19 d’agost, de dimarts a divendres, a les principals places dels districtes de la ciutat. La principal novetat d’enguany és que s’amplia l’oferta cinematogràfica amb 18 pel·lícules diferents, que no es repetiran, creant un circuït cinematogràfic pels barris. “Una nova edició que porta la cultura als barris amb films de molt de nivell i contingut social per a tots els barris de Gandia. A més, com sempre, amb un caràcter solidari. I és que els assistents poden dur aliments no peribles (llegums, arròs, pasta, oli…) per ajudar a la tasca social de Cáritas Gandia, als quals vull agrair el treball que realitzen durant tot l’any, però especialment durant la pandèmia”, ha explicat González, qui també ha demanat responsabilitat a la ciutadania, ja que l’emergència sanitària continua vigent “i no volem que afecte a la reactivació cultural de la ciutat. Per això, hem garantit totes les mesures de seguretat amb separació, desinfecció de taules i cadires abans i després de cada projecció”.

Per la seua banda, Giner ha destacat la gran diversitat de pel·lícules, tant pel que fa als gèneres, com al públic al qual van dirigides. “I també la barreja de línies socials que s’hi reivindiquen: la mobilitat sostenible, el medi ambient, el feminisme, anti-racisme… Tractem de combinar cinema de qualitat amb contingut social. També fem un homenatge a la trajectòria de José Luis Cuerda, amb la projecció de la seua última pel·lícula. Ens important que la gent hi acudisca i ens ajude a dinamitzar els barris des del punt de vista cultural i participatiu, com també fem amb altres programes com “Barris actius” o “Cultura als barris”.

Mahiques ha agraït el missatge social de la programació i ha recordat “la importància que totes i tots, administracions i societat en general, contribuïm a ajudar les persones que estan en situació de desigualtat de condicions respecte a nosaltres”. 

Per cert, que el regidor de Cultura ha volgut aprofitar una de les darreres aparicions públiques de Mahiques com a director de Cáritas Gandia per tal d’agrair-li la tasca realitzada durant tants anys per les persones més desafavorides de la ciutat.

Cinema als barris Cultura Gandia