Select Page
  • A partir de le segona quinzena de març es reobrin els espais culturals: el Teatre Serrano acollità de nou el Cine Pot, les representacions teatrals, les conferències i els concerts. També continuen obertes les exposicions artístiques a la Casa de la Marquesa, la sala Coll Alas… Amb totes les mesures de seguretat sanitària (aforament reduït 50%, distància de seguretat, etc.). 
  • La decisió s’ha prés de manera unànime en la Junta de Govern Local de dilluns, amb l’ànim de reactivar la activitat cultura a la ciutat, un dels sectors més castigats per la crisi econòmica derivada de la pandèmia.
  • També s’hi podrà tornar a visitar el patrimoni local expositiu amb la reobertura del MAGa i el Museu de les Clarisses a partir del pròxim dilluns 8 de març.  
  • Nahuel González: Volem que la ciutadania puga gaudir de la cultura en uns moments on emocionalment estem en una fatiga pandèmica, un moment en què la cultura és més que necessària”.

Gandia, 4 de març de 2021.- El regidor delegat de Cultura, Nahuel González, ha anunciat aquest matí en roda de premsa la decisió que ha pres l’Ajuntament de Gandia, consensuada en la Junta de Govern Local celebrada dilluns passat, de reactivar la cultura a la ciutat, un dels sectors més castigats per la crisi econòmica derivada de la pandèmia. Així, es reobriran espais com el Teatre Serrano i la Casa de la Marquesa per a gaudir de les diverses activitats que es represent de manera presencial. 

Cal recordar, que en els darrers mesos les exposicions han romàs obertes, tant a la Casa de Cultura com a la sala Coll Alas, però la resta d’activitats s’havien aturat a causa de la crisi sanitària i l’increment de casos per Covid-19 que registrava la Safor.  

Així, amb la desescalada de les restriccions que ha anunciat la Generalitat i la baixada significativa de contagis a l’àrea de salut de Gandia, González ha destacat que “volem que la ciutadania puga tornar a gaudir de la cultura en uns moments on emocionalment estem en una fatiga pandèmica, com bé diu la Conselleria de Sanitat, un moment en què la cultura és més que necessària. Així, que podem dir que torna la cultura en viu amb totes les mesures de seguretat, amb aforament reduït, amb més del 50%, amb distància de seguretat i totes les garanties”.  

En concret, segons ha confirmat el regidor de Cultura, es recupera el Cine Pot al Teatre Serrano a partir del 16 de març amb la programació de tres pel·lícules que no es van poder projectar en desembre (“Madre” el 16 de març, “La vida invisible de Eurídice Gusmao” el 23 i “Gloria mundi” el 30). A més, el dia 22 tornen també les conferències de l’antic Egipte a càrrec de l’egiptòleg José Lull i el 25 de març hi haurà concert, dintre del cicle Jazzdijous de Pere Navarro Quintet.

D’altra banda, González ha afegit que es recuperen les arts escèniques amb “Waterloo”, d’Albena el dijous 18 a les 19 hores i el cinema en valencià amb tres pel·lícules que es confirmaran la pròxima setmana. Així mateix, ha recordat que les exposicions continuen a la Sala Coll Alas amb ‘DONART 2021’ (del 5 al 21 de març) i una temàtica de Setmana Santa, que s’anunciarà pròximament, i també a la Casa de la Marquesa amb ‘El port de Forges’, que romandrà fins al 28 e març.    

Finalment, l’edil de Cultura ha subratllat que amb aquesta obertura dels espais culturals de Gandia “comencem la desescalada cultural amb molta responsabilitat, sempre atenent a totes les mesures i sempre sent conscients de la situació sanitària i que no tindrem problema en tornar a tancar si la situació ho demana”.

Espais patrimonials

A més a més, des del departament de Patrimoni, encapçalat per la regidora Alícia Izquierdo, també s’ha confirmat la reobertura del MAGa (Museu Arqueològic de Gandia) i el Museu de les Clarisses a partir del pròxim dilluns dia 8 amb totes les mesures de seguretat.