Select Page
  • El monument de Jesús Martín-Lorente (Chule) està ubicat al parc de Sant Pere i simbolitza, a través de dos metgesses i dos metges formant un escut contra la Covid-19, el reconeixement del conjunt de la ciutadania a tot el personal sanitari que treballa des de l’inici de la pandèmia superant tots el límits per a garantir la salut pública. Es traslladarà al futur Centre Sociosanitari de Roís de Corella, una vegada estiga finalitzat.   
  • A l’acte inaugural han estat presents els regidors de Cultura i Sanitat de l’Ajuntament de Gandia, portaveus dels grups municipals, i també representants del l’àmbit sanitari i el barri de Roís de Corella. 
  • Nahuel González: “Aquesta escultura reivindicarà la història de la nostra ciutat i recordarà en un futur tot el que han fet les heroïnes i els herois sanitaris per totes nosaltres en uns moments tan difícils. És un orgull treballar per una nova Cultura que parle de la realitat de la ciutadania.”. 
  • Liduvina Gil: “Vull agrair des de la primera a l’última treballadora dels centres sanitaris, d’Atenció Primària, de Salut Pública i l’hospital de Gandia que han fet possible que hui estiguem en una situació millor”. 
  • Joaquín Miñana: “Aquesta escultura que quedarà per a sempre i que recordarà les potes de la Sanitat Pública i de la unitat ciutadana per complir amb les mesures de prevenció que ens han demanat; mascareta, llavat de mans i distanciament social”.
  • “Chule”: “Aquesta obra reivindica l’ajuda i el respecte que tota la societat devem a la tasca del personal sanitari davant una agressió tan gran com és la Covid-19”.

Gandia, 23 de març de 2021.- El regidor delegat de Cultura, Nahuel González, acompanyat per la regidora delegada de Sanitat, Liduvina Gil, el Director de l’Hospital Sant Francesc de Borja de Gandia, Joaquín Miñana, ha assistit aquest matí al Parc San Pere per a participar en l’acte inaugural d’una escultura dedicada a tot el personal sanitari de Gandia que treballa a peu de canó per a garantir la salut entre la ciutadania des del inici d’aquesta pandèmia. 

Cal recordar que aquesta cerimònia, a la qual també han assistit representants del l’àmbit sanitari i el barri de Roís de Corella, forma part de la programació ‘Cultura als Barris’ que promou l’Ajuntament de Gandia per a visibilitzar i potenciar la riquesa cultural de la nostra ciutat a través de les seues barriades.

Així, després de gaudir de la bellesa del monument,González hadestacatque “aquesta escultura, que acabarà instal·lant-se en el Centre Socio-sanitari Roís de Corella, és un element consensuat amb la comunitat veïnal de la barriada que reivindicarà la historia de la nostra ciutat i recordarà en un futur tot el que ha fet les heroïnes i herois sanitaris per totes nosaltres en uns moments tan difícils”. A més, ha emfatitzat que “la cultura és una eina de transformació que parla de la realitat social que estem vivint a la nostra ciutat. És un orgull treballar per una Nova Cultura que parle de la realitat de la ciutadania”.  

D’altra banda, Gil ha posat en valor aquesta iniciativa cultural amb molt de significat per al barri de Corella i ha agraït especialment l’entrega i dedicació inesgotable tant física i psicològica “des de la primera a l’última treballadora dels centres sanitaris, d’Atenció Primària, de Salut Pública i l’hospital de Gandia que han fet possible que hui estiguem en una situació millor”. 

Per la seua part,Miñana ha agraït al barri Roís de Corella i a tots els agents implicats en fer possible aquesta dedicació escultural “que quedarà per a sempre” en la memòria col·lectiva i que recordarà la importància de les “potes de la Sanitat Pública i de la unitat ciutadana per complir amb les mesures de prevenció que ens han demanat; mascareta, llavat de mans i distanciament social”, unes mesures, ha insistit, que hi ha que continuar respectant “per evitar tornar a viure rebrots i una situació molt dolenta”.

Finalment, l’artista encarregat de l’escultura, Jesús Martín-Lorente (Chule), ha destacat que “ha sigut un honor haver realitzat aquesta obra” formada per 2 metgesses i 2 metges que formen un escut front al virus i que reivindica “l’ajuda i el respecte que tota la societat devem a la seua labor davant una agressió tan gran com és la Covid-19”.