Select Page

Aquesta edició de la Universitat d’Estiu de Gandia presenta un ample ventall d’activitats obertes a la ciutadania que tindran lloc del 12 al 16 de juliol a la Casa de la Marquesa. Totes elles seran gratuïtes, a excepció del concert de Carles Denia, però requerirà inscripció prèvia per qüestions sanitària. La reserva d’entrades s’obrirà demà.

Aquest matí s’ha presentat en roda de premsa la programació d’activitats obertes a la ciutadania d’aquesta 38 edició de la UEG que se celebrarà del 12 al 16 de juliol sota el lema “Canvis, una mirada calidoscòpica”. Carme Melo, Directora del CIG-UV, i Nahuel Gonzàlez, Regidor de Cultura han estat els encarregats de presentar una programació que, en paraules del regidor, “és una part importantíssima de la cultura de la ciutat, una programació imprescindible en la vida cultural gandiana”. La programació, que inclou activitats a les 20h i a les 22.30h, es desenvoluparà en la Casa de la Marquesa. Es tracta d’una proposta “rica, ampla i pensada per incloure gèneres distints”, manifestava Carme Melo qui a més, volia destacar, l’interés de la Universitat de València “per estar al costat dels creadors i artistes valencians intentant reprendre la programació cultural habitual”.

Pel que respecta a les activitats vespertines, aquesta edició recupera els actes a les 20h però en aquesta ocasió estrena el format “Conversem amb…”,  on la UEG busca establir un espai de reflexió i debat amb autors i autores de reconegut prestigi per a, des de distints àmbits, reflexionar sobre aquests canvis i aquells que estan per vindre. Així, el primer acte, que tindrà lloc dilluns 12, versarà al voltant de l’exposició “Coronacrisi i Cultura” i comptarà amb la participació de la comissaria de la mostra, Marisa Guillén, qui estarà acompanyada per la dissenyadora Virginia Lorente i Javi Tortosa i Miguel Martí, de Estudio Democracia. La setmana continuarà amb la participació de l’il·lustrador valencià Paco Roca, el filòsof Enric Senabre i la també il·lustradora Paula Bonet que passaran per aquest espai els dies 13, 14 i 15 de juliol respectivament. Mentre, divendres 16 serà el moment de conversar sobre Francisco Brines amb els periodistes i escriptors Fernando Delgado,  Àngels Gregori, Antonio Lucas  i Josep Piera. Tots aquestos actes tindran lloc al Saló d’Actes de la Casa de la Marquesa. 

La programació es completa amb les activitats nocturnes que tindran lloc a les 22.30 al Jardí de la Casa de la Marquesa. Aquestes començaran dimarts 13 amb el grup de dansa de la Universitat de València que presentarà el seu espectacle “Abans de la llum”. Mentre,  el dimecres 14 torna a Gandia la companyia teatral Escena Erasmus amb l’espectacle “El viatge impossible”. Dijous 15, l’escenari de la UEG rep el quartet valencià, les Maluks, un dels projectes musicals valencians a tenir en compte aquest 2021. El punt i final d’aquesta edició el posarà, divendres 16, Carles Denia, qui torna a la UEG amb un espectacle en forma de quintet produït especialment per a l’ocasió.

Tant les “Converses amb” com les actuacions nocturnes seran de caràcter gratuït amb inscripció prèvia per qüestions sanitàries. L’única excepció serà el concert de Carles Denia que tindrà un entrada de 6€.

En tots els casos, el registre o compra d’entrades cal efectuar-se a través de la web www.uv.es/ueg. Tant les inscripcions com la venda d’entrades estarà oberta a partir de demà dimecres 30 de juliol a les 9h.