Select Page

La Sala Coll Alas de Gandia presenta l’exposició d’art avantguardista “GIF”: un diàleg entre la pintura, el format d’animació digital i la reflexió literària 

  • La mostra s’inaugura el 30 d’abril i estarà present a la sala municipal de l’Escola Pia fins el 30 de maig. Inclou un total de 17 quadres i 2 projeccions de “GIF”, que proposen un diàleg entre la pintura, la literatura i el “GIF” com a format de comunicació digital per a representar l’exploració del temps. 
  • Nahuel González, regidor de Cultura: “És important el cúmul d’exposicions artístiques, i de la cultura en general, que promou l’Ajuntament de Gandia, com una forma segura i necessària de supervivència emocional i d’enfortiment social en temps de pandèmia”.
  • Joel Mestre, autor de l’exposició: ““GIF” estableix una analogia entre aquest format digital, que projecta el parany visual del temps en bucle, i unes certes estratègies de la pintura clàssica com és el caràcter hipnòtic en el qual ens quedem atrapats”.
  • L’exposició introdueix un llibre d’edició limitada amb cinc textos de l’autor que se pot descarregar amb un codi QR, junt al catàleg, a partir dels pròxims dies a la Sala Coll Alas i a la web municipal www.cultura.gandia.org.

Gandia, a 28 d’abril de 2021.- El regidor delegat de Cultura, Nahuel González, acompanyat per  l’artista valencià i professor de Belles Arts de la UPV, Joel Mestre, ha assistit a la Sala Coll Alas de Gandia per a presentar l’exposició d’art post-conceptual “GIF”, una mostra avantguardista que explora la representació del temps a través d’un diàleg entre procediments tradicionals, com són la pintura i la literatura, i formes de comunicació postmoderna, com és el cas del format d’animació digital GIF (Graphics Interchange Format) tan reconegut en les xarxes socials. 

Respecte de l’exposició, aquesta compta amb 17 pintures inspirades parcialment en els gèneres del paisatge, les plantes i els frescos holandesos, que venen acompanyades de dos projeccions visuals en forma de GIF’s i que reflecteixen la fusió de les diverses obres en la dinamització efímera del temps. Es tracta d’una mostra que ha esta present a fires d’art arran del món (Chicago, Brussel·les, Miami o Nova York, entre d’altres) i que introdueix, a mode de complement, un llibre d’edició limitada que inclou una compilació de cinc textos elaborats per l’autor que ha publicat en diverses revistes d’àmbit artístic. 

Així, després de gaudir de les diverses obres presents a la sala, González ha volgut posar en valor el “cúmul d’exposicions artístiques, i de la cultura en general que promou l’Ajuntament de Gandia, com una forma segura i necessària de supervivència emocional i d’enfortiment social en temps de pandèmia”. Pel que fa a la mostra, el regidor de Cultura ha destacat que aquesta ens “planteja les diversitats artístiques que existeixen i el treball d’un autor que ens porta una exposició per a reflexionar i per a gaudir dels nostres sentits”. 

Per la seua part, Mestre ha explicat que “GIF” “estableix una analogia entre aquest format digital, que projecta el parany visual del temps en bucle, i unes certes estratègies de la pintura clàssica com és el caràcter hipnòtic en el qual ens quedem atrapats. En tots els quadres hi ha un joc de col·lisió entre una escena d’aparent tranquil·litat i alguna cosa pertorbadora que de sobte se’ns tira damunt”. 

La mostra s’inaugurarà el proper divendres 30 d’abril i quedarà oberta al públic fins el 30 de maig. Tant el document com el catàleg de l’exposició se podrà descarregar mitjançant un codi QR que estarà present tant a la sala com a la pàgina web cultura.gandia.org en els pròxims dies.