Select Page

La Sala Tossal acull «Conversa» de Paula Menta, la primera exposició dedicada a joves artistes locals

  • La mostra romandrà oberta fins el 6 de març a l’espai expositiu del carrer Tossal, 8.
  • L’artista presenta en la seua obra dibuixos i pintures amb els quals busca recuperar el misteri i la fascinació per les imatges i l’art figuratiu apel·lant al record i la nostàlgia.

Gandia, 18 de febrer de 2022.- L’alcalde de la ciutat, José Manuel Prieto, el regidor de Cultura, Nahuel González; la directora del Centre Internacional de Gandia – Universitat de València, Carme Melo; la directora general de Comerç de la Generalitat, Rosana Seguí; i altres membres de la corporació van acudir ahir a la inauguració de la primera exposició dedicada a joves artistes de Gandia de la sala Tossal. La mostra romandrà oberta fins el 6 de març. 

L’Ajuntament de Gandia obri la primera exposició a la sala Tossal amb l’objectiu de donar a conéixer els autors i les autores joves de la ciutat que, tal com ha explicat González, formen part de la borsa d’artistes locals. «Al mateix temps, donem impuls, a través de la Universitat de València, de la Sala Tossal, que té unes condicions magnífiques per a exposar», ha afegit. Així doncs, Paula Menta, estudiant de l’últim curs de Belles Arts, es presenta amb aquesta exposició titulada «Conversa».

Arrel de la seua especialització en dibuix, pintura i gravat, Menta reuneix en «Conversa» dibuixos i pintures amb els quals busca recuperar el misteri i la fascinació per les imatges i l’art figuratiu apel·lant al record i la nostàlgia. Convida al públic a iniciar un diàleg amb ell mateix i les obres que li envolten per a interpretar-les. «És una jove que inspira històries a través de les arts plàstiques», ha expressat el regidor de Cultura. 

Expo cultura Gandia

EXPOSICIÓ

«Conversa» és un projecte format per diverses series de pintura i dibuixos figuratius a l’oli i carbonet. Totes aquestes obres, encara que són molt diferents entre elles, guarden relació en el discurs, intencions i estètica. Pel que fa a la temàtica es centra principalment en la idea de recol·lectar fotografies de procedències i connotacions diferents, que reinterpretades mitjançant la pintura i el dibuix, creen imatges suggeridores amb noves lectures presentades de manera conjunta que inicien un diàleg entre elles.


El discurs resideix més enllà de la correcta o incorrecta interpretació i s’enfoca en la recuperació del misteri i la fascinació en la figuració, apel·lant al record i la nostàlgia. Per tal d’aconseguir-ho Paula Menta ha emprat recursos com amagar o potenciar allò que resulta més interessant per tal de crear atmosferes. Alguns d’aquests recursos són la reducció cromàtica a escala de grisos, els enquadraments de les fotografies, la síntesi principalment en les obres de carbonet, l’arrossegament de la pintura i allò borrós, la no representació del rostre, l’exageració del contrast i la recerca de l’efecte flash.