Select Page

La Universitat Popular de Gandia inicia el proper 26 d’octubre el nou curs, fins el 12 de febrer. Les inscripcions poden realizar-se del 16 al 29 de setembre mentre que la matrícula es farà de l’1 al 16 d’octubre.

Com a novetats enguany, i degut a la covid-19, s’eliminen els cursos amb contacte físic, com són els de cuina i balls de saló.

A més a més, es redueix la ratio presencial al 50%. També es  redueixen els horaris de les classes en 10 minuts per a evitar l’aglomeració dels alumnes en els corredors a l’entrada i eixida de les classes i per a higienitzar les aules entre classe i classe

També s’eliminen les excursions de patrimoni.

El regidor de Cultura, Nahuel González, ha assenyalat: “és tot un repte poder celebrar aquesta edición, tenint en compte la situación, però era una responsabilitat continuar duent-la a terme i que se supere edición rere edición. A més, si la situación millora, no descartem recuperar les activitats com les excursions”.

A proposta del director de la UPG, Lluís Romero, s’ha incorporat un nou curs en esta 36 edició de la UPG. Es tracta d’un curs de Gestió telemàtica per ajudar i ensenyar a fer els tràmits on-line, com el padró, tarjeta digital, registre d’entrada o matriculacions.

I com a conseqüència de la covid, s’han fet més de 400 devolucions dels cursos que van quedar suspesos com a conseqüència del confinament decretat per l’estat d’alarma. “Hem detectat -explica Romero-, que encara hi ha molts usuaris que no están al dia en els tràmits telemàtics i l’ajuda del personal de la UPG ha sigut primordial. Per esta raó, vam pensar en fer un curs perquè la gent aprenga a fer els tràmits telemàtics bàsic, cada vegada més fonamentals”.

Les classes s’impartiexen a la seu de la UPG i també als centres de Beniopa, Santa Anna i Raval, perquè són els espais  que millors condicions reuneixen. És obligatori portar mascareta; mantindre distancia i rentar-se les mans.