Select Page

• L’exposició fotogràfica de Joan Palomares es podrà visitar a partir de dissabte i fins el 29 de novembre a la Sala municipal d’exposicions Coll Alas de Gandia.

• 47 fotografies, d’un total de 1.400 realitzades l’any passat durant el viatge de dues setmanes de l’autor a la l’hermètica i misteriosa capital asiàtica. I en la qual ens mostra i redescobreix una imatge diferent a la bèl·lica, a la qual estem acostumats; la vida quotidiana d’un país amb moltes realitats…

• La mostra comptarà amb ambientació musical i projecció de dibuixos animats típics coreans.

El regidor delegat de Cultura, Nahuel González, acompanyat de l’artista, Joan Palomares, ha presentat aquest matí als mitjans de comunicació l’exposició “Pyongyang. Una altra Corea”, del jove fotògraf saforenc i que es podrà visitar a partir de dissabte a la Sala municipal d’exposicions Coll Alas. “Per a l’Ajuntament de Gandia tota activitat que se realitza en aquesta època és gairebé un acte revolucionari, perquè és més necessària que mai i un antídot a la crisi sanitària, social i emocional que estem vivint. En concret, l’exposició que presentem representa molt el poder que té la cultura i l’art de fer-nos viatjar a altres realitats, en aquest cas a través de la fotografia d’un autor saforenc, com és Corea del Nord. Un país amb un sistema polític i econòmic totalment diferent al nostre, amb moltes coses que ens poden agradar i altres que no. Però l’autor ha volgut transmetre eixa quotidianitat, que té també elements comuns amb la nostra realitat. Una visió d’un país prou tancat que podem veure en primera persona a través de l’objectiu de l’autor”. González ha convidat tota la ciutadania a visitar-la. I és que poques persones tenen l’oportunitat de fer un viatge a Corea del Nord i, a més a més, de poder fotografiar-lo. Joan Palomares ho va fer l’any passat i va poder endinsar-se en eixe territori ignot, misteriós, ignorat moltes vegades pels mitjans de comunicació, excepte entre imatges que mostren l’obsessió bèl·lica del seu líder… Així, la col·lecció fotogràfica que presenta Joan Palomares, naix de la curiositat per redescobrir que hi ha darrere d’aquell món tan desconegut i, alhora, tan maltractat. I Palomares, càmera en mà, s’arrisca a cercar la complicada possibilitat de copsar la seua visió personal d’aquell territori que, des de fa temps, l’obsessiona. “Sempre he tingut molta curiositat per conèixer eixe país tan desconegut, misteriós i, finalment, vaig aconseguir visitar-lo durant dues setmanes. I això és el que mostra l’exposició; una vida quotidiana per un país amb moltes realitats que no ens han arribat i que m’han semblat molt interessants. És un país molt decorat, presten molta atenció als seus propis escenaris i això m’ha donat molt de joc a l’hora de fotografiar-lo i donar-li eixe sentit artístic a l’exposició”. 47 fotografies d’un total de 1.400 realitzades per Palomares, que es poden visitar a partir de dissabte i fins al 29 de novembre, a la sala Municipal d’exposicions Coll Alas, de dilluns a divendres, matí i vesprada. I dissabte només vesprada. L’aforament serà limitat a 25 persones. La mostra comptarà amb ambientació musical i projecció de dibuixos animats típics coreans. L’equip de comissaris de l’exposició està formar per: Lluís Romero, Gemma Moltó i Amanda Cerdá. En la serigrafia hi ha col·laborat l’artista Eloi Ángel (TMX). Joan Palomares és un jove artista multi-disciplinar de Bellreguard (músic, escriptor, fotògraf…) i professor associat de la Universitat de València i la UJI de Castelló.