Select Page
  • La Casa de la Marquesa de Gandia acollirà a juliol la XIV edició del Festival Guitarra Gandia ‘Panxa Verda’
  • Els concerts tindran lloc del 5 al 10 de juliol a les 20 h als jardins de la Casa de Cultura, on hi actuaran intèrprets locals i internacionals referents en el món de la guitarra. Inclou també el IV Concurs de Joves Intèrprets. 
  • Nahuel González, edil de Cultura: “É s un festival molt estimat pels amants de la guitarra, que impregnarà la nostra ciutat del millor d’aquest instrument”.
  • David López, guitarrista i director del festival: “El festival posa en valor la figura de Salvador García, conegut com ‘Panxa Verda’, probablement el millor guitarrista de renom internacional que ha tingut Gandia”.

Gandia, 1 de juliol de 2021.- El regidor de Cultura, Nahuel González, ha comparegut aquest en roda de premsa junt al guitarrista i director del Festival Guitarra Gandia ‘Panxa Verda’, David López, per a presentar la XIV edició d’aquest espectacle musical que els jardins de la Casa de la Marquesa de Gandia acollirà des del pròxim 5 al 10 de juliol amb totes les mesures de seguretat.

En la seua intervenció, González ha mostrat la seua satisfacció per poder presentar un festival “molt consolidat, de molt de nivell i molt estimat pels amants de la guitarra que impregnarà la nostra ciutat del millor d’aquest instrument amb referents locals i internacionals i amb el IV Concurs de Joves Intèrprets”. 

Així mateix, ha volgut agrair la implicació de López i l’equip organitzador per dur-lo endavant “davant les dificultats de la pandèmia que dificulta tota activitat cultural” i ha anunciat que Bellreguard comptarà amb una vessant comarcal d’aquest festival a Bellreguard que vindrà acompanyada d’activitats. 

Per la seua part, López ha agraït el suport i la col·laboració de l’Ajuntament de Gandia i dels amics de la guitarra de Diania en la consecució d’aquesta festa de la guitarra i ha desgranat que el significat de ‘Panxa Verda’ que porta per nom el festival “homenatja i posa en valor la figura de Salvador García, conegut com ‘Panxa Verda’, probablement el millor guitarrista de renom internacional que ha tingut Gandia i que no va poder consolidar la seua repercussió per qüestions da salut”.  

La programació d’aquest festival musical al mes de juliol és la següent: 

  • Dilluns 5 a les 20 hores: Binelli-Ferman Duo & Rubén Prejo homenatjaran el centenari del compositor argentí i gran mestre del bandoneó Astor Piazzola  al ritme de sons d’arrel llatinoamericana; 
  • Dimarts 6 a les 20 h.: El concert ‘Cuatro siglos de música para guitarra’ serà a càrrec de “un dels grans comunicadors del món de la guitarra” com és Carlos Bonell, així qualificat per la revista anglesa Classical Guitar;  
  • Dimecres 7 a les 20 h.: Alí Arango, intèrpret cubà i un dels compositors i guitarristes més destacats de la seua generació, conquerirà als oients amb el seu enorme talent i sensibilitat amb ‘Guajira a mi madre’ i comptarà amb la col·laboració dels  alumnes del Conservatori Superior de València, Aida & Berta Duo;
  • Dijous 8 a les 20 h.: Masahito Aramaki i Pedro Navarro canviaran de registre amb sons de guitarra elèctrica i guitarra flamenca, respectivament, i
  • Dissabte 10 a les 20 h.: Duo Aracil-López, tàndem que amenitzarà als espectadors amb una combinació de música solista i original amb mandolina i guitarra en memòria del guitarrista català Rafel Sala.

L’aforament serà llimitat (75 persones) i el preu de les entrades és de 5 euros per concert (15 € abonament complet), que es poden reservar a través del whatsapp 676858647 o escrivint al festivalguitar.gandia@gmail.com.